Jolly Scholars
If you think education is expensive, try ignorance!
 
 
 

Over ons

Wij zijn Zoë Heukels en Ingrid Dofferhoff

Zoë Heukels

Ingrid Dofferhoff


  • 1e graads docent Engels (native speaker)
  • IB coördinator 
  • docent tweetalig onderwijs
  • coördinator internationalisering
  • docent Global Perspectives


  • 1e graads docent geschiedenis
  • docent tweetalig onderwijs 
  • coördinator internationalisering
  • docent Global Perspectives

Wie zijn wij?

Ingrid is geschiedenisdocent in hart en nieren. Vanuit haar brede blik op de wereld en voor haar persoonlijke inspiratie reist zij veel. Ingrid doceert ook Global Perspectives en is coördinator Internationalisering. Naast het lesgeven heeft Ingrid lezingen gegeven aan de Vrije Academie en is zij verbonden geweest aan het CITO. Ingrid is gek op lezen, muziek en koken.

Zoë is een echte language professional en heeft een jarenlange ervaring met de’ English A Language and Literature’ - en ‘English B’ course van het IB. Tevens is zij IB coördinator op haar school. Verder doceert Zoë het vak Global Perspectives en is zij coördinator Internationalisering. Zoë is ook redacteur en vertaler voor een aantal organisaties. Zoë is gek op theater, literatuur, reizen en muziek.

Samen zijn wij The Jolly Scholars. Wij hebben de opleiding coördinator Internationalisering gevolgd van het EP/ Nuffic. Wij hebben talloze uitwisselingen opgezet en internationale onderwijs programma’s gemaakt. We hebben ruime ervaring opgedaan met de uitvoering van de tientallen internationale projecten die wij georganiseerd hebben. Hierdoor onderhouden wij contact met scholen over de hele wereld. Een paar voorbeelden zijn scholen in China, Oeganda,Finland, Estland en Polen. Wij geloven in de filosofische uitspraak van John Donne: ‘ No man is an island entire of itself’. Mensen hebben elkaar nodig om cultureel, spiritueel en emotioneel te groeien. Elke leerling in Nederland moet de mogelijkheid krijgen om op uitwisseling te gaan in het buitenland en zo kennis te maken met een andere (school)cultuur. Internationale onderzoeksprogramma’s en uitwisselingen creëren voor leerlingen de optie om hun blik te verruimen. Dit leidt tot een groter wederzijds begrip en opent de weg voor samenwerking over de grens heen.

Vanuit deze denkwijze hebben wij ‘The Jolly Scholars’ opgericht. Graag adviseren, inspireren en helpen wij management- en docenten teams om internationalisering te implementeren in het curriculum. Wij bedenken en schrijven steeds nieuwe internationale onderwijsprogramma’s en projecten die aansluiten bij onze steeds veranderende wereld. Altijd met passie voor goed onderwijs, kennis van zaken en de onmisbare dosis humor.